FR NL

LASERONT

HARING

Laserontharing heeft zijn nut al bewezen. Deze behandeling vergroot het comfort en de levenskwaliteit van patiënten die gewoon elke dag last hebben van ongewenste haargroei of die lijden aan aandoeningen zoals hypertrichose, hirsutisme, folliculitis op ingegroeide haartjes, knobbels door hydradenitis...

Laserontharing geeft geen compleet en ook geen definitief resultaat, maar kan wel het haar voldoende doen afnemen gedurende een haarcyclus. De resultaten hangen af van het geslacht, de leeftijd, de te behandelen zone en de hormonale toestand.

De laser Elite+ biedt twee verschillende golflengtes in één systeem. De Alexandrite 755 nm en de Nd:Yag long pulse 1064 nm met hoog vermogen voor optimale doeltreffendheid in alle veiligheid, bij alle fototypes (lichte en donkere).

WERKINGSMECHANISME

De laser zendt licht uit dat wordt geabsorbeerd door melanine en omgezet in warmte. Dat heeft tot doel de diepe germinatieve structuren (bulbus en follikel) te vernietigen zodat het haar niet meer kan groeien.

Haren worden gekenmerkt door hun kleur (kwaliteit en hoeveelheid melanine), hun type: donshaar (fijn en oppervlakkig), terminaal haar (dik en diep), en hun fase in de haarcyclus (groei, rust en uitval).

Haren in de groeifase bevatten meer melanine en bevinden zich dichter bij het huidoppervlak.
Ze zijn dus gevoeliger voor de laser, maar ze vertegenwoordigen gemiddeld slechts 20 % van alle haren in een bepaalde zone op een bepaald ogenblik.

Om goede resultaten te bereiken met de ontharingslaser zijn dus verschillende sessies nodig. Het totale aantal sessies hangt af van de behandelde zone, de huidskleur en de hormonale toestand. Gemiddeld zijn voor een aanvalsbehandeling tussen zes en tien sessies nodig.

EEN AFSPRAAK MAKEN 
02 474 03 06

De dag voor de sessie moet u thuis de te behandelen zone ontharen met een scheerapparaat, een ontharingscrème of een schaar, maar zeker niet met was of met een pincet. Uw ogen worden beschermd met een bril.Ook het netvlies bevat melanine, wat het doelwit van de laser is.De behandeling duurt 10 à 30 minuten, afhankelijk van de te behandelen oppervlakte.Aan het einde van de behandeling wordt er een herstellende en verzachtende crème aangebracht om het gevoel van zonnebrand, dat enkele uren tot maximaal twee dagen kan aanhouden, te kalmeren.Het is mogelijk dat er 1 tot 24 uur lang roodheid en soms oedeem optreedt, en ook korstjes zijn mogelijk. De haar valt uit in de weken volgend op de sessie.

VERLOOP VAN DE SESSIE

INDICATIES

❍ Gebruinde huid
❍ Zwangerschap
❍ Vitiligo

Korstjes en bultjes.
Hyperpigmentatie of hypopigmentatie, voornamelijk bij gebruinde huid die niet voldoende werd beschermd tegen de zon.

MOGELIJKE BIJWERKINGEN

EEN AFSPRAAK MAKEN 
02 474 03 06